Горещи статии

Красота

Ревюта

Свят

събота, 12 август 2017 г.

Рим се класира като номер 1 в най-добрите места за посещение в Европа

Защо да отидете в Рим

Рим, градът на седемте хълма, се радва на митично начало. Ромул и Рем - братя близнаци, които са кърмени от вълка и са родени от бог на война - съобщават, че основават Вечния град. И въпреки че историците са малко скептични за това епично влизане в света, повечето пътници са абсолютно сигурни, че има нещо вълшебно за Рим. Независимо дали става въпрос за тайната на близкия Ватикански град или призраците на Колизеума , следобедния кафе на Пиаца Навона или натрупаната паста с паста на траториа, Рома със сигурност ще очарова.
Италианската столица Рим е известна и с история, която датира още от епохите на Октавиан, Юлий Цезар и Адриан. Остават зад тях структури като Пантеона , Римския форум и десетки църкви, сред други исторически скъпоценни камъни. Любителите на изкуството ще се насладят на изкуството на изкуството, което се помещава във ватиканските музеи , а храната ще се наслаждава на прекрасната италианска такса, да не говорим за гелота. И макар че важното му минало е фокусът на много туристи, Рим също е бърз, модерен и релевантен град с блестящи дизайнерски складове, елегантни хотели и атрактивни ресторанти.

Най-хубавите неща в Рим

Не забравяйте да отделите време да се насладите на "долче вита" - дори седмица не е достатъчно дълго, за да изпитате всичко, което ромската общност може да предложи. От исторически обиколки през древния Рим ( Колизеум , Римски форум) до неделя сутринта пазаруването на балния пазар Porta Portese, за да се изкачи на върха на базиликата Свети Петър , този град се спука с неща, които трябва да направите. Можете да помогнете за шансовете си за връщане към ромите, като хвърляте монета във Фонтана ди Треви ; Съдбата може просто да ви върне във Вечния град, или така легендата отива.
 Как се класираме Нещата, които трябва да вършим .

Фонтана Треви (Фонтана ди Треви)



Необходимо е да се видят маршрутите на много пътешественици, Фонтанът Треви е разположен сред висока концентрация на хотели, пазаруване и нощен живот. Завършена в средата на 1700 г., Треви е мощен пример за бароков дизайн с подчертано митологичен характер. Бога на морето, Нептун, излиза от басейна, ограден от неговите верни Tritons. Фонтанът е претърпял огромна реконструкция от $ 2.4 м

лн. И отново е отворен в пълното си великолепие през ноември 2015 г.
Според римската традиция хвърлянето на една, две или три монети в Треви, с дясната ръка над лявото рамо, гарантира 1) ще се върнете в Рим, 2) ще се влюбите в атрактивен римски и 3 ) Ще се ожени за същата тази Роман.
Този митологичен обект е най-добре да се гледа през нощта, когато светлините осветяват фонтана. Въпреки това, някои пътници оплакват многото туристи на Trevi и агресивните местни улични търговци. Намиращ се в Corso и Spagna, можете да намерите фонтана Trevi от спирката на метрото Barberini.

Не толкова популярен, колкото Колизеума (но намиращ се наблизо), някои казват, че Римският форум е по-интересен (и безплатно!). Римският форум включва голяма част от най-важните структури на древния Рим - от светилища до правителствени домове и паметници. Макар че голяма част от комплекса е в руини, можете да видите останките и да си представите предишната слава на Арката на Септимий Север, Храма на Сатурн, Арката на Тит и Домът на Весталните Девици, сред другите структури.
Обмислете да платите за аудио ръководство, което дава контекст и цвят на руините на Римския форум. Някои туристи дори препоръчват да платите малко повече за обиколка с екскурзовод. Форумът е отворен ежедневно от 8:30 ч. До един час преди залез слънце.

Базиликата Свети Петър (Базилика Сан Пиетро)

Епицентърът на римокатолицизма, базиликата "Свети Петър" е съсредоточен във Ватикана и е отворен ежедневно за безплатни обиколки. (Макар че в сряда сутринта тя е затворена за изявленията на папата.) Много посетители се наслаждават на трекинга до върха на купола. Можете да изкачите 323 стъпки до върха; За малко по-висока такса можете да вземете асансьор. Независимо от това, ще разгледате панорамата на грандиозния пейзаж на Рим.
Имайте предвид, че това е активна църква с ежедневни масови услуги. По същия начин се налага строг костюм на облеклото: няма къси поли, шапки или голи рамене. И тъй като базиликата "Св. Петър" е една от основните забележителности на района, има почти винаги дълга опашка - макар че има тенденция да се развива бързо. Неотдавнашните пътници ви препоръчват пролетта за екскурзовод; Дълбочината на проникването, която те донасят до базиликата, наистина прави опит.
Базиликата "Свети Петър" е отворена ежедневно от 7 до 19 ч. Между април и септември и всеки ден от 7 до 18 ч. От октомври до март. За да научите повече, посетете уеб сайта на Ватикана .

Пантеон

Отворен ежедневно, съкратено в неделя, Пантеонът е известен със своите перфектни пропорции - което е невероятно, тъй като е издигнато през 120 г.Когато сте там, можете също да отдадете уважението си на Рафаел (художника, а не на Нинджа костенурка), както и италианските царе Виктор Еманюел II и Умберто I, които са погребани там.
Последните посетители описват тази безплатна атракция като задължителен; Те също така казват, че Piazza della Rotunda, в която се намират, е уютна обстановка за кафе, пица или сладолед. Бившият езически храм се намира в ъгъла Navona и Campo в Рим, достъпен през метростанция Barberini.

Колизеум (Colosseo)

Мястото на много кървави гладиаторски битки - Колизеумът, завършен през 80 г., може да задържа около 50 000 зрители. С обиколка от 573 ярда и седеше на блата, експертите казват, че Колизеума е инженерно чудо ... да не говорим за жестокостта на животните и правата на човека.
Днес масивният комплекс е любимо място сред пътуващите. Това каза, ще намерите дълги линии почти всеки път, когато посетите. За да победите опашките, можете да закупите билет на Римския форум , който ви позволява да се включите и в двата случая и да прескочите линия в Колизеума. Можете да закупите и Romapass , който ви дава безплатно достъп до няколко от най-добрите музеи в града.
Последните посетители на Колизеума препоръчват да получите екскурзовод, като някои казват, че той дава повече контекст, осигурявайки по-богат опит, отколкото просто да видите структурата. Други пътници конкретно предлагат нощен тур, за да победят тълпите.
Колизеумът е отворен всеки ден, от сутрин до около час преди залез слънце и можете да го намерите на разстояние от метростанция Colosseo.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2017 Топ 10
Distributed By 10-deset. Powered byBlogger