Горещи статии

Красота

Ревюта

Свят

петък, 18 август 2017 г.

Какво ново и ползотворно за авокадото


  • Много от нашите WHFoods ви предлагат каротеноиди. Тези оранжево-жълти пигменти ви предлагат изключителни ползи за здравето - но само ако се абсорбират в клетките ви. Приемането на мазнини заедно с каротеноидите значително помага да се подобри усвояването им. Много от най-добрите ни храни за получаване на каротеноиди - например сладки картофи, моркови и листни зеленчуци - съдържат много малко мазнини (по-малко от 1 грам на порция). Като специална стъпка за подобряване на абсорбцията на каротеноиди от богати на каротенои храни, изследователите експериментират с добавянето на авокадо към избор на храна, включително салати, странични порции листни зеленчуци, странични порции моркови или доматен сос. Количеството добавено авокадо варира от проучване до проучване, но средно около 1 чаша или 1 малък / среден авокадо, осигуряващ 20-25 грама от общата мазнина. Както се очаква, Това добавено авокадо е доказано, че повишава абсорбцията на каротеноиди от всички изброени по-горе храни. Навсякъде от две до шест пъти повече абсорбция се установи, че се получава при добавеното авокадо! Но в допълнение към тази повишена абсорбция имаше много по-малко очакван резултат в едно скорошно проучване: не само авокадо подобрява абсорбцията на каротеноиди, но също подобрява конверсията на специфични каротеноиди (най-важното бета-каротин) в активен витамин А. Ползата за здравето от повишената конверсия е определена чрез измерване на ретиниловите естери в кръвния поток на участниците, за които се установява, че се увеличават след консумацията на моркови или доматен сос в комбинация с авокадо.) Навсякъде от две до шест пъти повече абсорбция се установи, че се получава при добавеното авокадо! Но в допълнение към тази повишена абсорбция имаше много по-малко очакван резултат в едно скорошно проучване: не само авокадо подобрява абсорбцията на каротеноиди, но също подобрява конверсията на специфични каротеноиди (най-важното бета-каротин) в активен витамин А. Ползата за здравето от повишената конверсия е определена чрез измерване на ретиниловите естери в кръвния поток на участниците, за които се установява, че се увеличават след консумацията на моркови или доматен сос в комбинация с авокадо.) Навсякъде от две до шест пъти повече абсорбция се установи, че се получава при добавеното авокадо! Но в допълнение към тази повишена абсорбция имаше много по-малко очакван резултат в скорошно проучване: не само авокадо подобрява абсорбцията на каротеноиди, но също така подобрява конверсията на специфични каротеноиди (най-важното бета-каротин) в активен витамин А. (Това неочаквано Ползата за здравето от повишената конверсия е определена чрез измерване на ретиниловите естери в кръвния поток на участниците, за които се установява, че се увеличават след консумацията на моркови или доматен сос в комбинация с авокадо.)Авокадото съдържа каротеноиди, сами по себе си. И благодарение на съдържанието на мазнини, можете да получите добро усвояване на каротеноидите, които съдържат. Въпреки това, ако се случи да се консумира без авокадо хранене или закуска, която съдържа много малко мазнини, но богати количества каротиноиди, някои добавени авокадо може да се извърви дълъг път в подобряване на каротеноид абсорбция и витамин А храна. Зелените салати - включително ромската маруля - и смесени зеленчуци като зеле, карамфил и спанак са чудесни примери за много нискомаслени, богати на каротенои храни, които могат да се консумират сами, но ще се прехвърлят повече в каротеноидното богатство в тялото ви Помощта на някои добавени авокадо.
  • Методът, който използвате за обелване на авокадо, може да промени здравето ви. Изследванията на авокадото показват, че най-големите концентрации на фитонутриенти се срещат в част от храната, която обикновено не ядем, а именно кората и семената (или "ямата"). Пулпът на авокадото всъщност е много по-нисък в фитонутриентите, отколкото тези други Част от храната. Обаче, макар и по-ниско в цялостното си богатство на фитонутриенти, всички части на целулозата не са идентични в концентрациите си на фитонутриенти, а областите на целулоза, които са най-близо до корицата, са по-високи в някои фитонутриенти, отколкото в повече вътрешни части на целулозата. Поради тази причина не искате да изрежете в най-външната, тъмно зелена част на целулозата повече, отколкото е необходимо, когато пилинг авокадо. Съответно, Най-добрият метод е това, което Комисията за авокадо в Калифорния нарече метода "nick and peel". При този метод всъщност завършваш да пилиш авокадото с ръцете си по същия начин, по който ще отлепиш банан. Първата стъпка в метода "nick-and-peel" е да се нарязва на авокадо по дължина, като се произвеждат две дълги половинки авокадо, които все още са свързани в средата от семената. След това задръжте двете половини и ги завъртете в противоположни посоки, докато естествено се отделят. След това издърпайте семената и нарязайте на двете половини по дължината, за да създадете дълги квадратни секции от авокадото. Можете да използвате палеца и показалеца си, за да хванете ръба на кожата на всяко тримесечие и да я отлепите, точно както бихте направили с бананова кожа. Крайният резултат е белият авокадо, който съдържа по-голямата част от тази тъмно зелена външна плът,
  • Последните проучвания за риска от авокадо и сърдечни заболявания разкриха някои важни ползи за здравето, които могат да бъдат уникални за тази храна. Репутацията на авокадо като високомаслена храна е напълно точна. Нашият 1-чаша уеб сайт предлага 22 грама мазнини, а тези 22 грама представляват 82% от общите калории на авокадо. И те не дават непременно благоприятно съотношение на омега-3 към омега-6 мазнини; Получавате по-малко от 1/4 грама омега-3 от една порция авокадо и 2,5 грама омега-6s, в съотношение 10: 1 в полза на омега-6s. Въпреки тези признаци, добавянето на авокадо към вече добре балансирано хранене е показало, че намалява риска от сърдечни заболявания, подобрява кръвните нива на LDL и понижава нивата на оксидативен стрес в кръвта след консумацията на храна. В едно специално проучване, Участниците в две групи консумират диета със същото равновесие, включително 34% мазнини и в двете групи. Но един авокадо на ден е бил включен в плана за хранене само на една група и това е групата с най-добри сърдечно-свързани резултати по отношение на нивата на мазнините в кръвта.Повечето изследователи са съгласни, че високите нива на мононенаситени мазнини в авокадо - особено олеинова киселина - играят роля в тези сърдечно-свързани ползи. Близо 15 от 22 грама мазнини (68%), намерени в една чаша авокадо, идват от мононенаситени мазнини. (И за разлика от това, по-малко от 3 грама идват от категорията на полиненаситените мазнини, която включва омега-6 и омега-3). Това високо съдържание на мононенаситени мастни киселини поставя авокадо в подобна категория с маслини, които осигуряват около 14 грама мазнина На чаша и приблизително 73% от тези грамове като мононенаситени мастни киселини. В допълнение към високия си процент на мононенаситени мазнини, обаче, авокадо предлага някои други уникални мазнини качества. Тя ни осигурява фитостероли, включително бета-ситостерол, кампестерол и стигмастерол. Тази специална група мазнини е показала, че осигурява важни противовъзпалителни преимущества на системите на тялото ни, включително нашата сърдечно-съдова система. Не толкова ясни от гледна точка на храната са полихидроксилираните мастни алкохоли или PFAs, открити в авокадо. PFA са група от свързани с мазнините съединения, които се срещат по-често в морските растения, отколкото в сухоземните растения, което прави необичайната авокадо дърво в това отношение. Изследванията, които сме видели по отношение на PFA и авокадо, обаче, са извличали тези PFAs от семето (или ямата) на плода, а не от пулпата. Тъй като обикновено не консумираме тази част от авокадото, практическата роля на тези ПФО от гледна точка на храната е по-малко ясна от ролята на мононенаситените и фитостеролите, описани по-горе. Не толкова ясни от гледна точка на храната са полихидроксилираните мастни алкохоли или PFAs, открити в авокадо. PFA са група от свързани с мазнините съединения, които се срещат по-често в морските растения, отколкото в сухоземните растения, което прави необичайната авокадо дърво в това отношение. Изследванията, които сме видели по отношение на PFA и авокадо, обаче, са извличали тези PFAs от семето (или ямата) на плода, а не от пулпата. Тъй като обикновено не консумираме тази част от авокадото, практическата роля на тези ПФО от гледна точка на храната е по-малко ясна от ролята на мононенаситените и фитостеролите, описани по-горе. Не толкова ясни от гледна точка на храната са полихидроксилираните мастни алкохоли или PFAs, открити в авокадо. PFA са група от свързани с мазнините съединения, които се срещат по-често в морските растения, отколкото в сухоземните растения, което прави необичайната авокадо дърво в това отношение. Изследванията, които сме видели по отношение на PFA и авокадо, обаче, са извличали тези PFAs от семето (или ямата) на плода, а не от пулпата. Тъй като обикновено не консумираме тази част от авокадото, практическата роля на тези ПФО от гледна точка на храната е по-малко ясна от ролята на мононенаситените и фитостеролите, описани по-горе. Изследванията, които сме виждали на PFA и авокадо, са извлекли тези PFAs от семето (или ямата) на плода, а не от пулпата. Тъй като обикновено не консумираме тази част от авокадото, практическата роля на тези ПФО от гледна точка на храната е по-малко ясна от ролята на мононенаситените и фитостеролите, описани по-горе. Изследванията, които сме виждали на PFA и авокадо, са извлекли тези PFAs от семето (или ямата) на плода, а не от пулпата. Тъй като обикновено не консумираме тази част от авокадото, практическата роля на тези ПФО от гледна точка на храната е по-малко ясна от ролята на мононенаситените и фитостеролите, описани по-горе.
  • Последните проучвания са анализирали цялостното въздействие на авокадо върху средната американска диета, с някои очарователни резултати. В един широка основа, национално проучване, което всички участници, които са съобщили яде всеки авокадо през последните 24 часа са били в сравнение с всички участници, които отчетните яденето неАвокадо през същия период от време. Установено е, че възрастните американци, които ядат авокадо, имат по-голям прием на фибри (над 6 грама повече за деня); По-голям прием на калий (439 милиграма повече); По-голям прием на витамин К (57 микрограма повече); И по-голям прием на витамин Е (2,2 милиграма алфа-токоферол еквиваленти повече), отколкото възрастните от САЩ, които не ядат авокадо. Интересното е, че всички хранителни вещества, изброени по-горе, са хранителни вещества, за които авокадо получава рейтинг "добро" на нашата WHFoods система за определяне на хранителните вещества! Струва си да добавим, че възрастни от САЩ, които консумират авокадо, също са средно 43 милиграма повече магнезий, 5,6 грама повече мононенаситени мазнини и 3,2 грама повече полиненаситени мазнини. Авторите на изследването отбелязват също, че приемането на авокадо е свързано с по-добро общо качество на диетата, както и с по-добър прием на зеленчуци и плодове като цяло.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2017 Топ 10
Distributed By 10-deset. Powered byBlogger