Горещи статии

Красота

Ревюта

Свят

събота, 26 август 2017 г.

КАК ДА ПОПРАВИТЕ ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ НА SAMSUNG GALAXY S4

В Samsung Galaxy S4  е един от най-популярните Android телефони, произвеждани някога. Но популярността на телефона не означава, че той е напълно без проблеми. Всъщност има редица проблеми, които се появяват отново и отново; За щастие, много от тези проблеми могат лесно да бъдат коригирани. Прочетете, за да откриете бързи и лесни поправки за проблемите на Galaxy S4 и решения на често срещани проблеми от случайно рестартиране до проблеми с батерията и скоростта.



Проблемите с вашата G4? Те биха могли да бъдат по-лесни за решаване, отколкото смятате. 

Батерията се източва бързо


Не се прави през деня на едно зареждане е нещо, което идва на много телефони с възрастта. Ако установите, че вашият S4 просто не издържа толкова дълго, колкото е било преди, възможно е да има проблем с батерията ви, но е по-вероятно да има виновни приложения.


Можете да проверите кои от приложенията, които сте инсталирали, са отговорни за изтощаването на батерията, като отворите настройките. Докоснете Още, последвано от Батерия, и ще видите графика, която илюстрира начина на изтощаване на батерията ви, както и подробности за това кои приложения са виновни.
Ако забележите тук приложения, които не използвате повече, можете просто да ги деинсталирате, но това може да е индикация, че трябва да запомните да преустановите ръчно определени приложения, когато спрете да ги използвате. Трябва само да натиснете и задържите бутона за дома, за да включите списъка си "Последни приложения" и след това да прекарате пръст над всички приложения, които искате да затворите.

Екранът на вашия телефон е огромен и източва батерията! 
Вероятно ще забележите, че има запис за екран, който е много близо до горната част на списъка, ако не е на върха. Ако докоснете това, ще можете да видите колко дълго  екранът ви работи, докато телефонът ви се изключи. За да намалите теглото на батерията, който е на екрана ви, докоснете бутона на дисплея и опитайте да настроите настройките за изчакване на екрана на яркостта на екрана до нещо малко по-ниско. 

Вградените опции за пестене на енергия могат да ви помогнат много за живота на батерията.
По-дълъг живот на батерията може да се постигне и чрез активиране на режима за пестене на енергия. Влезте в секцията "Моите устройства" на "Настройки" и можете да включите функцията, която ще ограничи скоростта на процесора, да изключи хаптичната обратна връзка и автоматично да коригира яркостта на екрана. Също така е добра идея да изключите всички функции на телефона, които не използвате.
Прекарайте пръст надолу от горната част на екрана и докоснете бутона до крайната дясна част. В списъка с "Бързи настройки" деактивирайте всички опции, които не ви трябват, като ги докоснете.

Телефонът се нагорещява

Най-голямото безпокойство тук е, че може да има нещо физически нередно с батерията и то е прегряване - това от своя страна може да доведе до проблеми с изтичането на батерията или по-лошо. Един от начините да проверите за проблеми с батерията е да я извадите от телефона и да я поставите на равна повърхност. Ако се завърти свободно, издутината, която прави това възможно, е показател за проблем, който трябва да бъде разрешен. Може да е просто въпрос на закупуване на резервна батерия, но си струва да вземете телефона си в оторизиран сервиз, за ​​да го проверите.
Инсталирането на най-новите актуализации може да помогне за изтриването на много проблеми.
Ако батерията изглежда физически добре, трябва да проверите дали телефонът ви и всичките му приложения са напълно актуални. За да сте сигурни, че имате всички актуализации за телефона си, отидете в секцията Още в "Настройки" и докоснете Всичко за устройството.
Сега докоснете Update Software, последвано от Update. Изтеглете всичко, което е открито, и след това можете да проверите за актуализации за приложенията си. Задействайте приложението Google Play Магазин, отидете до Моите приложения и натиснете Update All. Като имате най-новите версии на приложенията си, винаги е добър начин да спестите живота на батерията.

Неочаквано рестартиране

Рестартирането на телефона ви на случаен принцип може да бъде изключително досадно и обикновено е показателно за някакъв друг вид проблем. Възможно е да има физически проблем с батерията ви - като връзките са лоши - но грешката може да се крие и в софтуера. Както е описано по-горе, добре е да проверите за актуализации на телефона и приложенията, за да се уверите, че това не е причина за рестартирането.

Една досадна карта с памет може да доведе до всякакви проблеми.
Ако сте избрали да разширите паметта си чрез добавяне на карта с памет, това също може да е източник на вашите проблеми. Опитайте да извадите картата microSD, за да видите дали проблемът с рестартирането изчезне. Ако установите, че телефонът ви функционира нормално, когато няма поставена карта с памет, е време да инвестирате в нова карта.

Проблеми с камерата

Много собственици на Galaxy S4 съобщават за проблеми с приложението на камерата. Точният характер на проблема може да варира, но симптомите включват неочаквано затваряне на приложението, изображения, които не се показват правилно, и проблеми при правенето на снимки. Както споменахме по-горе, повредена карта с памет може да доведе до други неочаквани проблеми, така че си струва да премахнете картата, която използвате в момента, или да я замените с друга, за да видите дали това помага.
Изчистете кеша на приложения, за да видите дали това помага за решаването на проблеми с фотографиите
Също така можете да изчистите кеша на приложения, за да видите дали това помага. Отворете "Настройки", докоснете Още и отворете "Мениджър на приложения". Прекарайте пръст през секцията "Всички" и намерете съответния запис за приложението Камера. Докоснете го и след това докоснете и двата бутона Изчистване на кеша и Изчистване на данни. Заслужава си да повторите това с приложението Галерия.

Проблеми с Wi-Fi връзката

Когато сте у дома, може би сте забелязали, че понякога телефонът ви има проблеми с свързването с вашата безжична мрежа. Това обикновено се случва, когато Wi-Fi сигналът е слаб, но той може да се прояви и в други времена.
Имате проблем да останете онлайн? Опитайте да деактивирате мобилните данни.
Може да установите, че сте засегнати от съобщения, които ви информират, че вашата интернет връзка е била забранена поради бавната скорост. Макар че това може да звучи неутрално, опитайте да деактивирате мобилните данни - може просто да откриете, че това помага. Прекарайте пръст надолу от горната част на екрана и включете настройката за мобилни данни.
Скритото меню осигурява достъп до Wi-Fi опции за пестене на енергия.



Друга възможност е да изключите режима за пестене на енергия в Wi-Fi. Задействайте клавиатурата и въведете кода * # 0011 #, за да влезете в сервизен режим. Докоснете клавиша за меню и изберете опцията Wi-Fi. Под заглавието Режим за пестене на енергия в Wi-Fi, докоснете бутона Включване, така че да се промени на Изкл. Натиснете бутона назад, за да се върнете към началния екран.


Публикуване на коментар

 
Copyright © 2017 Топ 10
Distributed By 10-deset. Powered byBlogger