Горещи статии

Красота

Ревюта

Свят

събота, 19 август 2017 г.

Ревю на LG OLED C7 (OLED55C7) Телевизор



Зашеметяващите снимки на достъпна цена оставят OLED на върха


Постигайки по-добър контрол на яркостта и светлината от миналата година C6, LG OLED C7 е изпълнител с висока динамична обхват, който не пожертва най-добрите възможности за динамичен диапазон на OLED. Той доставя новата си картина на цена, която най-накрая прави OLED финансово жизнеспособна алтернатива на LCD комплекти от висок клас, които я правят, без съмнение, един от най-неустоимите телевизори през 2017 година.

Каква година 2017 е била за 4K телевизори. Ние сме само на половината път през него и все още сме виждали някои от най-ярките телевизори под формата на QLED екран на Samsung и сега, някои от най-достъпните и най-добре изглеждащите OLED от LG.
LG OLED C7 OLED (и по-специално 55-инчовото въплъщение, OLED55C7) е върхът на серията в очите ни, дори и след преглед на флагманския W7 OLED през март и изключително достъпната, но по-трудна за намиране на B7 OLED Първия месец на лятото. 
В $ 2,200, OLED55C7 експериментално балансира цената и производителността, осигурявайки ни екран, който осигурява водещи в класа ефекти чрез самоосветещи пиксели на цена, която много повече от нас може да си позволи. 

Дизайн

Въпреки че не използва уникалната технология за "картина на стъкло", спортна от LG E7 и G7 OLED телевизори, OLED55C7 все още е удивителен дизайн.
Изчезнали са дните на извития екран на LG OLED C6 2016 и са пристигнали блестящият, ултра-минималистичен гръб фурнир на 2017 C7 и тънкото шаси на милиметър. Това би било един от най-тънките екрани в линията на LG, ако в долната част на задната част нямаше по-хлъзгаво сечение, което да приспособи връзките, драйверите и високоговорителите на екрана. За съжаление, обаче, ако сте след това ниско ниво на тънък хартия, ще трябва да погледнете W7 OLED. 
Но това не означава, че LG търгуваше с някаква форма за действие тук: Тя има най-тесните черни рамки около ръба на екрана, като му дава картина на външния вид на стената. Това е телевизор, който гледа на всяко пени - а след това на някои - на цената му от $ 2 200 / £ 2 500.
От гледна точка на свързаност, четири HDMI входа (всички от които впечатляващо могат да обработват 4K HDR сигнали с пълна широчина на честотната лента), три USB и Wi-Fi и Ethernet мрежови опции гарантират, че C7 OLED е добре зареден в отдела IO ,
Единствената грижа, която имаме в дизайна, е, че атрактивната, добре изградена метална стойка, която се предлага с OLED55C7, се чувства изключително тежка за нещо, което е прикрепено към толкова тънък екран. Обърнете внимание на вашите с изключителна грижа и учете малки деца и големи домашни любимци, за да се отървете от него!
Дизайн TL; DR: Ако има по-привлекателен, футуристичен телевизор там, не сме го виждали.



Смарт ТВ (webOS 3.0, Freeview Play)

Интерфейсът LG webOS smart TV е първият, който наистина се е чувствал така, сякаш е бил разработен отначало за телевизията, а не за смартфоните или персоналните компютри: е графично богат, невероятно ясен и логичен в оформлението, лесно се персонализира, хлъзгав за навигация и разумно Фокусирани върху видовете телевизионни приложения, които повечето потребители всъщност искат да предоставят на телевизора.
Тези приложения включват версии на Amazon и Netflix, Youtube, NowTV, както и всички услуги за догонване за главните наземни телевизионни оператори в Обединеното кралство благодарение на услугата Freeview Play, която ви позволява да търсите за предавания, които може да сте пропуснали Чрез електронно програмно ръководство, което върти обратно във времето, както и напред.
Най-новата версия на webOS, вградена в OLED55C7, наистина предлага само няколко относително малки подобрения в сравнение с предишните версии: поддръжка на "360" VR клипа, управлявани от магически дистанционно управление на LG; И опцията за използване на цифровите бутони на дистанционното управление за директен достъп до любимите приложения. Но няма нужда да се поправя нещо, което не е нарушено.
Smart TV TL; DR: Уличен, логичен, неподходящ, безпрепятствен и лесен за следене, webOS остава най-удобната за потребителя система за интелигентна телевизия в града.

HD / SDR ефективност

OLED достави най-всестранните красиви карти SDR за няколко поколения и, щастливо, тази тенденция продължава с OLED55C7.

Неговата комбинация от почти перфектни черни нива, безупречна еднородност, огромни количества сенчести детайли и чудесно богати, красиви последователни цветове наистина ви оставя да се чувствате така, сякаш сте свидетели, че SDR изглежда толкова добре, колкото е вероятно да изглежда някога.

Страхотно е да видим също така, че LG е подобрила високото си определение, за да подобри 4K за тазгодишните модели: Upconverted картините на OLED55C7 изглеждат по-отчетливи и по-детайлни и има по-малко шум и принудителни ръбове. Цветовете запазват тоналната си цялост по време на процеса на преоборудване и по-добре сега.

LG все още не е съвсем сигурен с HD upscaling като Samsung и особено Sony, но разликата със сигурност е била значително намалена. Толкова много, така че много хора вероятно няма да го считат за проблем, който си заслужава да се тревожи, когато се разглежда в контекста на всички отлични други качества на картината, които OLED55C7 доставя.

HD / SDR Performance TL; DR: Подобреното преоразмеряване на HD и примерното възпроизвеждане на SDR правят OLED55C7 превъзходно изпълнение при застаряващо HD съдържание.

4K / HDR ефективност

OLED технологията, поради начина, по който всеки пиксел произвежда своя собствена светлина и цвят независимо от съседите си, отдавна е направил OLED естествен приятел на изображения с висок динамичен диапазон. 
Разбира се, начинът, по който OLED55C7 може да доставя най-дълбоките си черни цветове точно до най-ярките HDR бели и цветове, без да има намек за светлинно замърсяване между двата или какъвто и динамичен комфорт на яркостта му дава огромно предимство пред най-добрите LCD телевизори.
Също така е чудесно, за да видите, че OLED55C7 предлага много по-добър контрол над "почти черно" части от снимките си, отколкото всяко предишно поколение OLED телевизор. Вече не само черни части от картината изглеждат шумни, блокирани или нестабилни. Също така няма повторение на странния "черен блокиращ" шум, който от време на време изпъкваше в изключително тъмни HDR изображения с миналогодишния C6 модел.
Миналата година OLED комплекти понякога видях, че техните обикновено забележителни дълбочини на черното ниво изведнъж измиват в неприятно сиво, ако висококонтрастният HDR изстрел съдържа само грешното количество яркост. Този въпрос също е сортиран - с източници от HDR10, така или иначе - от новия процесор на LG, което допълнително повишава консистенцията на възпроизвеждането на HDD на OLED55C7.
Изненадващо изключение от подобрената степен на черно ниво е Dolby Vision.

Когато гледате "Съдбата на яростните и силните рейнджъри 4K Blu-ray в Dolby Vision (която добавя слой от допълнителна сцена по информация за сцената към потока HDR10 на ядрото), някои сцени, съдържащи смесица от ярко и тъмно съдържание, причиняват черните нива на OLED55C7 Да се ​​"издуха" в сиво, доста разсеяно, използвайки стандартните настройки на картината.
Това е любопитен проблем, когато смятате, че алгоритмите на Dolby Vision предполагат, че се съобразяват с конкретните възможности на телевизора, с който работи, и е вероятно резултат от панела на Dolby, който шофира LG, малко по-трудно от това, което LG прави с възпроизвеждането си HDR10 Изображенията на Dolby Vision изглеждат по-динамични, с повече детайли, цветна финес и по-ярки "върхове").
Можете да спрете ауспуха на Dolby Vision, като намалите яркостта на телевизора с пет или шест стъпки. Това обаче означава, че изображенията изглеждат значително по-малко "HDR", отколкото при използването на настройките за яркост на HDR, така че това е компромис, който в равновесие подозираме, че много зрители няма да искат да направят.
Надяваме се, че това може да е нещо, което Dolby и LG са в състояние да променят чрез актуализиране на фърмуера в някакъв момент, защото е важно да се наблегне, отколкото по всякакъв друг начин, Dolby Vision Ultra HD Blu-ray изображения наистина не изглеждат нищо прекрасно на OLED55C7.
Докато е по-добре от миналата година, движението все още изглежда малко по-мрачно от филмите, отколкото при някои конкурентни набори - и обработката на движенията на LG все още има тенденция да изхвърля малко повече нежелани странични ефекти, отколкото бихме искали. Трудно, дори невъзможно е да се постигне абсолютно перфектен баланс на OLED55C7 между яркостта и шума - Стандартната настройка на картината прави HDR да изглежда по-удачно и по-удовлетворяващо от предварително зададените кино, но понякога може да причини появяването на ниско ниво на шумове в тъмното Части от изображението, които съдържат много фини детайли. Режимите на Cinema премахват този шум, но липсва тази прекрасна екстремна динамика, която според мен убеждава HDR.
Точно там обаче свършват недостатъците. Резултатът от работата на OLED55C7 в крайна сметка и категорично се определя от силните му страни, а не от недостатъците му.
Най-задоволителното нещо за нас е, че ако се придържате към стандартната настройка на картината, допълнителните 20% или повече от допълнителната яркост, която LG успя да намери, защото 2017 телевизора има преобразуващ ефект върху HDR производителността. Тези традиционни мастилени OLED черни могат да седнат заедно с подчертано по-смелите бели, което осигурява много по-голямо усещане за контраст и значително повишени средни нива на яркост за HDR съдържание.
Този последен ефект прави външните HDR сцени по-реалистични и по-важното - по-балансирани. С което се има предвид, че когато тъмните предмети в картината се появяват срещу ярките фон, те вече не приличат на празни силуети. Тази последна точка е голяма работа за нас, тъй като прави HDR много по-удобно за гледане. 

Обаче способността на OLED да доставя прецизност на светлината и цветовете на пикселите означава, че изображенията на OLED55C7 се наслаждават на интензивност, която LCD телевизорите, с техните много по-малко локализирани светлинни контролери, се борят, въпреки голямата си яркост. Също така е забележително, че цветовете се наслаждават на прекрасна консистенция точно на екрана, вместо да намаляват наситеността им на места с локализирано задно осветяване, зацапване и блокиране на LCD дисплеите.
И накрая, OLED55C7 доказва, че играе ролята на геймъри, благодарение на това, че е взела само 21ms, за да направи своите снимки, и доставя по-голямо въздействие от качествени 4K източници от всяко предишно поколение OLED. Тази последна сила е най-вече намалена, изглежда, на подобрените цветови нюанси и контролите на светлината в най-тъмните и ярки области на изображението.
В крайна сметка това е чувството за потапяне, създадено от многото си силни страни на картината, което прави OLED55C7 толкова специален. Освен изключителното спорадично появяване на малко шумове в тъмните области, когато използвате най-добрата стандартна настройка на картината и няколко внезапни намаления на черното ниво с източници на Dolby Vision, изобщо няма нищо в снимките на OLED55C7, за да ви разсейва от това, което гледате, като напомня На технологията, която ги гледате.
4K / HDR Performance TL; DR: Изключителната яркост, която LG е открила за своите OLED телевизори тази година, има преобразуващ ефект върху звездното HDR на OLED55C7 и качеството на картината 4K.

звук

В звуковия отдел, LG OLED C7 е смесена чанта с трикове. Буквално.
Например, въпреки че няма видими високоговорители, OLED55C7 поддържа Dolby Atmos. Това работи само с Atmos, носещ Dolby Digital контейнери, но не и Dolby True HD контейнерите, използвани на Blu-ray и Ultra HD Blu-ray (което значително ограничава полезността му), но все пак е от полза за хардкор аудио ентусиасти сред нас.
Проблемно обаче, докато подкрепата за всеобхватната аудио технология е там, е съмнително дали някога можете да получите истински Atmos ефект от интегрирана телевизионна звукова система. Разбира се, звуковата система на OLED55C7 не носи усещане за звук, който идва от вас или от вас, както бихте очаквали с истинска / пълна Atmos система.
Това не означава, че тук няма ефект, подобен на Atmos.
По един или друг начин екранът предоставя някои изненадващо точно поставяне на предните подробности за звуковата сцена. Например, тъй като джетите летят от колежа в "Пристигане", можете ясно да следвате траекторията им от горе вляво и от върха надясно, като височината в крайна сметка се простира до позиция над върха на десния ъгъл. Гласовете също звучат необичайно точно разположени на екрана.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2017 Топ 10
Distributed By 10-deset. Powered byBlogger