Горещи статии

Красота

Ревюта

Свят

четвъртък, 24 август 2017 г.

Истината за коремните мазнини



Като плосък корем или т.нар. "6-pack abs" е мечта за повечето възрастни. Ако сте на средна възраст, някога сте били бременни или понякога си давате прекалено много храна или твърде много бири, вероятно имате резервна гума, от която искате да се отървете. И така, каква е най-добрата стратегия за изкореняване на мастната тъкан? Това ли е просто като добавяне на определени храни към вашата диета, или правите специални упражнения? Обърнахме се към експертите за отговори на корема мазнини - и най-добрите начини да го загубим. Отговорът на flatter abs Не се отчайвайте; Можете да загубите тази резервна гума, казват експерти. Въпреки това няма тайна формула. "Ключът към загубата на корема е самостоятелна мотивация, упражнения, по-здравословна диета и консумация на по-малко калории, отколкото сте използвали", казва д-р Сара Кларк, консултант по кардиология в болница Papworth NHS Foundation Trust. Независимо дали сте форма "ябълка" с излишна коремна мазнина или "круша" с широки бедра и бедра, когато губите тегло, най-вероятно ще загубите пропорционално повече от коремната област, отколкото от други места.

Типът мазнина, който е отговорен за формата на "бирата на бирата", се нарича висцерална мазнина. Мастната мазнина (мастната тъкан около жизнените ви органи) е по-метаболично активна от подкожната мастна тъкан (мазнината точно под кожата ви), така че тя обикновено се изгаря по-бързо. Когато хората губят тегло, обикновено корема се свива на първо място. И колкото повече тегло трябва да загубите, толкова по-бързо ще започнете да губите корема, твърдят експерти. Но избягвайте катастрофата. "Много по-добре е да отслабвам постепенно", казва професор Джими Бел, специалист по затлъстяването в Imperial College London. "Макар да е необходимо повече време, е по-малко вероятно да се върнете отново." Диетикът Priya Tew препоръчва да не загубите повече от един или два килограма на седмица.

Могат ли пълнозърнестите зърна да изгубят корема? Проучване в Американския вестник за клинично хранене показва, че диета, контролирана с калории, богата на пълнозърнести храни, отстранява допълнителни мазнини от талията на затлъстели субекти. Участниците в изследването, които са яли всички цели зърна (освен пет порции плодове и зеленчуци, три порции нискомаслени млечни продукти и две порции от постно месо, риба или птици), загубиха повече тегло от коремната област, отколкото друга група, която яде Същата диета, но с всички рафинирани зърна. Яденето на рафинирани храни като бял хляб и сладки храни води до поредица от събития. Бързото покачване на нивото на кръвната захар е последвано от повишен инсулинов отговор, който може да причини по-лесно отлагане на мазнините. Въпреки това, храненето на диета, богата на пълнозърнести храни (които също са склонни да са по-високи във влакната) спомага за подобряване на инсулиновата чувствителност. Това от своя страна помага на тялото по-ефективно да използва кръвната глюкоза, контролира нивата на кръвната глюкоза и намалява натрупването на мазнини. NHS препоръчва да се опитате да избирате цели зърна възможно най-често. "Ако сравните няколко супени лъжици кафяв ориз на няколко бисквити, ще бъдете гладни след бисквитата, но кафявият ориз е много по-вероятно да ви поддържат и да ви задържат", казва Priya Tew. Могат ли мононенаситените мазнини да изгорят коремната мазнина? Диета книга, наречена "Flat Belly Диета" поставя идеята, че можете да загубите мазнини корема, като се хранят с 1600 калории диета, богата на мононенаситени мазнини.

Повечето хора ще загубят тегло на диета с 1600 калории. Няма съмнение, че когато става въпрос за избор на мазнини, на мононенаситени мастни киселини (MUFAs), намерени в UK растително масло, рапично масло, зехтин, маслини, авокадо, ядки и семена, са сред най-добрите решения, с доказани ползи за здравето, като например Намаляване на риска от сърдечни заболявания. Въпреки това, това не са магически храни, способни да се насочват към мазнините в корема, отбелязват експерти. Докато MUFAS са здравословни мазнини, те са все още мазнини с девет калории на грам - повече от два пъти повече от въглехидратите и протеините, които имат четири калории на грам и алкохол при 7 kcal на грам. "Аз не бих препоръчал определен брой калории в диетата, защото хората имат различни нужди от калории", казва Priya Tew. "Мъжете се нуждаят от повече калории, отколкото от жените, например. Но намаляването на наситените мазнини и размяната на мононенаситени мазнини е здравословно за сърцето ви. " Мога ли да упражнявам изравнявам корема ти? Стотици храносмилания всеки ден няма да изгладят корема ви, ако трябва да отслабнете. Ако коремните мускули не са покрити с излишни мазнини, укрепването им може да ви помогне да изглеждате по-строги и по-тънки. Въпреки това, спот упражнения няма да изгони корема мазнини. "Много по-лесно е да отслабнете, ако направите комбинация от диета и упражнения заедно", казва Priya Tew. "Като станете по-активни, определено ще подобрите шансовете си да намалите теглото си и да намалите теглото си." Да правиш физическа активност е важно, казва професор Бел, защото не само получаваш полза от изгаряне на мазнините в момента на упражняване, но и дългосрочна полза от промяната на белите си мазнини (бавно изгаряне на подкожна мазнина) в бежовата мазнина, която Е много по-метаболитно активен. С други думи, колкото повече упражнявате, толкова по-лесно става да изгаря мазнините. Професор Бел казва, че хората, които контролират теглото си чрез диета, са склонни да натрупват много висцерални мазнини. Рисковете от излишната коремна мазнина Защо е важно да губят мазнини в корема? Пренасянето на около килограма в средата е сериозен проблем. Допълнителното тегло, тъй като телесните мазнини, увити около вътрешността ви, са по-опасни от мастната тъкан около бедрата и бедрата или подкожната мастна тъкан, която се намира под кожата.

"Има силна връзка между излишната коремна мастна тъкан и сърдечно-съдовите заболявания, високото кръвно налягане, диабет тип 2 и високият холестерол, всички от които могат да окажат значително влияние върху качеството на живот и продължителността на живота", казва д-р Кларк. Ние сме склонни да мислим за телесните мазнини като относително инертни, просто седим там, докато не ги използваме. Медицински изследвания през последното десетилетие показват, че мазнините в тялото са "метаболитно активни" и могат да генерират липокини, възпалителни химикали, които регулират възпалението на тялото. Не само това е нежелателно за тези с болка от хронични заболявания като артрит, но по-високи нива на възпаление повишават чувствителността на стените на артериите, ускорявайки увреждането, което причинява атеросклероза. Ето защо загуба на тегло се отразява както на здравето на сърцето, така и на хората с болезнени състояния. Вашата среда е твърде голяма? Един прост начин да определите дали пренасяте прекалено голяма тежест около средата е чрез измерване на кръста си, казва д-р Кларк. За да оцените риска, използвайте мека лента. Първо, не забравяйте да измерите "истинския" размер на талията - което не е най-тънката част от корема. Вашата "истинска" талия се намира на средата между вашата кост на бедрата и най-ниското ребро. Вземете измерването около тази част на голия корем, без да държите дъха си или да държите стомаха си. Ако талията ви е по-голяма от 102 см за мъжете или 88 см за жените, имате твърде много коремни мазнини и сте изложени на риск от сърдечни заболявания и други състояния. Едно от най-хубавите неща, които можете да направите за вашето здраве е да отслабнете.

Долната линия за корема мазнини И така, какъв е крайният резултат за корема? Повечето научни данни показват, че диета, която осигурява всички хранителни вещества, контролирана от калории, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, боб, ядки, семена, постно месо, риба, яйца и домашни птици Нужда от помощ, докато помагате да омекчите талията си. Истинската тайна за загуба на мазнини в корема е да отслабнете при балансирана, контролирана от калории диета и да упражнявате поне един час на ден. Dietitian разгледано от Catherine Collins RD







Публикуване на коментар

 
Copyright © 2017 Топ 10
Distributed By 10-deset. Powered byBlogger