Горещи статии

Красота

Ревюта

Свят

неделя, 20 август 2017 г.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ GOOGLE DRIVE: СЪВЕТИ, ТРИКОВЕ И НАЙ-ДОБРИ ПРАКТИКИ


От всички услуги за съхранение в облак и синхронизация на файлове там, Google Диск е може би един от най-добрите. Идеята зад него е проста: Поставете всеки файл в Диск и докато имате достъп до Интернет, ще можете да го видите на всяко устройство. Разбира се, Google не е единствената компания, която предлага тази услуга - но с безпроблемната си интеграция с други услуги на Google и набор от мъртви прости инструменти за сътрудничество, Drive лесно се откроява от пакета.
Използването на "Диск" изобщо не е трудно. Всъщност вероятно е една от най-лесните клауд услуги да започнете да използвате. Така че, вместо да ви даваме ненужно дълго урок, това ръководство предлага кратко въведение в навигацията и използването на интерфейса на Drive и също така включва няколко съвета, които да ви помогнат да извлечете максимума от услугата.

Приготвяме се да започнем

Стъпка 1 : Ако още нямате такъв, вземете профил в Google . Тя е напълно безплатна и ви дава лесен, синхронизиран достъп до всички услуги на Google. Изтеглянето на уеб браузъра  Chrome  няма да навреди, тъй като има няколко разширения и функции, които се интегрират с Google Диск.
Стъпка 2 : След като се регистрирате, можете да изберете да изтеглите Google Диск като приложение за настолни компютри или да я използвате изключително като уеб приложение чрез браузъра си. Всеки от двата метода ще работи, но трябва да изтеглите приложението за настолни компютри, ако искате офлайн достъп до Google Документи. Можете да изтеглите софтуера за настолни компютри тук  или да отидете на уеб базираната версия тук .

Основна навигация
Дизайнерите на UX на Google са направили доста усилия, за да се уверят, че
използването на техните услуги е изключително лесно. Истината е, че вероятно бихте могли да пропуснете този урок и да използвате времето, което сте прекарали в четенето, за да проучите браузъра, и вероятно ще го удържите след няколко минути. Но само за да стигнете до скорост, ето кратко описание на основните неща.
За да започнете, в Диск кликнете върху големия червен  бутон за създаване в горния ляв ъгъл. Когато го направите, трябва да се появи падащо меню, което ще ви даде множество различни опции. Можете да направите електронна таблица, документ за думата, презентация на слайдшоу, формуляр, рисунка и много други неща, направени от приложения на трети страни. Повече за тези в минута.
Няма да обсъдим подробно как да използваме всяка от тези безплатни програми, но ще ви предложим няколко бързи съвета за бързото им усвояване. 
1.) Бутоните са доста ясни, но ако някога не сте сигурни в това, което правите, просто го задръжте върху него с мишката. Трябва бързо да се появи изскачащ прозорец, който обяснява функцията на бутона.
2.) Ако някога сте използвали Microsoft Office (напр. Excel, Word или PowerPoint), софтуерът на Sheets, Docs и Slides на Google трябва да изглежда относително познат. Те работят по подобен начин и са по-интуитивно. Няма да намерите толкова напреднали функции, колкото в софтуера на Microsoft, но Drive е безплатен, така че това може да се очаква.
3.) Ако някога сте се сблъскали с неприятности, просто се отправяйте към помощната страница на Google Диск, за да разберете нещо.

Съвети и трикове: Извлечете максимума от Google Диск

Качване и споделяне на документи
За да качите документ в Диск, трябва само да кликнете върху бутона за качване точно до големия червен бутон Създаване. В него следва да изглежда по следния начин:Ако имате най-новата версия на Chrome или Firefox, можете да пропуснете тази стъпка и просто да плъзнете и пуснете файлове в Диск от работния си плот.
Google Диск е чудесно за лична употреба, но това, което я отличава от другите услуги в облака, е нейните мощни инструменти за сътрудничество. Ако някога се налага да работите отдалечено с някого на проект, можете да споделяте с него документ на Google и да правите промени заедно в реално време. За да споделите документ след като го създадете, погледнете в горния десен ъгъл на прозореца и намеретебутона. Кликнете върху него и ще получите среща с прозорец. Тук можете да дадете на сътрудниците достъп до документа, като добавите имейл адресите си. След като им бъде предоставен достъп, документът трябва да се покаже в раздела " Споделено с мен" в таблото им за управление в Google Диск и да се изпрати и връзка към споделения документ в имейла им.
Докато сте в рамките на споделен документ, можете да видите кой друг понастоящем го редактира, като погледнете в горния десен ъгъл на прозореца. Имената на сътрудниците ще се показват в различни цветове, така че лесно да ги разграничите. Просто задръжте курсора върху всеки цвят, за да видите кой представлява. 
Добавете много сътрудници бързо, като споделяте с група в Google
Ако искате да споделите документ с голяма група хора, можете да избегнете необходимостта да въвеждате имейл адреси един по един, като споделяте документа с цяла Google Груп . Всеки човек в тази група (както и хора, добавени към групата по-късно) ще имат достъп до всичко, което сте споделили. 
Споделяйте много файлове наведнъж
Трябва ли да споделите куп файлове наведнъж? Вместо да споделяте всеки файл поотделно, можете да го преместите в папка и да споделите тази папка. Всеки, с когото споделяте папката, ще има достъп до всички файлове вътре в нея.
Конвертирайте вашите документи, създадени с други програми (MS Office, OpenOffice и т.н.)
Връщане към по-стара версия на документ
Трябва да споделите документ с колеги или приятели, за да могат да си сътрудничат, но вече имате файла в друга, подобна програма? Не се притеснявайте. Докато документите са в правилния формат, повечето файлове могат лесно да бъдат преобразувани в Google Документи, които могат да бъдат споделени и редактирани съвместно. За да направите това, трябва само да качите желания файл и да го отворите в Диск. След това кликнете върху менюто Файл и изберете Отвори с . В зависимост от типа на файла, Google ще предложи подходящата програма, с която да се отвори. По-долу са файловите формати, които могат да бъдат преобразувани в документи на Google.
Основен проблем със сътрудничеството е, че обикновено е болка да се поправи нещо, което някой друг повреден. Не се притеснявайте, ако се окажете в някоя от тези ситуации - Google има гърба ви. Устройството е програмирано да съхранява постоянно работата ви, затова всяка актуализирана версия на документите ви се съхранява в продължение на 30 дни или 100 редакции, в зависимост от това кое от двете настъпи първо. По този начин можете лесно да върнете обратно към по-стара версия на документ, ако е необходимо. За да извлечете по-стара версия на документ, отворете документа, който искате да промените, кликнете върху Файл и превъртете надолу, за да видите История на рецензиите, След като изберете това, в дясната част на документа трябва да се появи лента, която да показва всички предишни ревизии в хронологичен ред. Кликнете върху който и да е от тях, за да получите предварителен преглед на тази конкретна версия. Ако тя е тази, която следвате, кликнете върху синята връзка Възстановяване на тази версия и всичко ще се върне в предишното си състояние.
Направете нещо повече от документи с приложенията в Google Диск
Google Диск е нещо повече от услуга за синхронизиране на файлове или набор от безплатни офис приложения. Google определено има по-големи планове за това. В допълнение към собствения софтуер, Google предлага десетки приложения от трети страни чрез Google Диск - приложения, които ви позволяват да правите диаграми, да редактирате снимки, да създавате 3D модели, да правите скици и още неща, които все още не сме открили. Файловете, създадени в тези приложения, ще бъдат запазени и синхронизирани с акаунта ви в устройството, точно както всяко приложение на Google. Вижте ги тук .
Това заключава нашия урок за това как да използвате Google Диск, но ако имате някакви съвети, трикове или предложения, които не сме споменавали, не забравяйте да ни кажете за тях в коментарите! 



Публикуване на коментар

 
Copyright © 2017 Топ 10
Distributed By 10-deset. Powered byBlogger