Горещи статии

Красота

Ревюта

Свят

петък, 18 август 2017 г.

Ягоди: Всичко което трябва да знаете- ползи за здравето и хранителна разбивка

Пресни летни ягоди са едно от най-популярните, освежаващи и здравословни третирания на планетата. Те също така изглежда, че носят редица ползи за здравето.
Днес има над 600 сорта ягоди. Сладкото, малко сладкото горски плодове се нарежда сред първите 10 плодове и зеленчуци за съдържание на антиоксиданти . 
Ползите от консумирането на всякакви видове плодове и зеленчуци, включително ягоди, са разнообразни. Тъй като потреблението на храна расте, рискът от сърдечни заболявания, диабет и рак намалява.
Високият прием на плодове и зеленчуци също се свързва със здрава кожа и коса, повишена енергия и по-ниско тегло. Увеличаването на консумацията на плодове и зеленчуци значително намалява риска от затлъстяване и обща смъртност.


1) Сърдечна болест


Харвардското проучване установи, че редовната консумация на антоцианини, клас флавоноиди, открит в плодовете, може да намали риска от сърдеФлавоноидният кверцетин, съдържащ се в ягоди, е естествено противовъзпалително средство, което намалява риска от атеросклероза и предпазва от увреждане, причинено от холестерол с ниска плътност на липопротеините (

4) Кръвно налягане

Поради високото си съдържание на калий, ягодите се препоръчват на тези с високо кръвно налягане, за да се отстранят последиците от натрий в организма. А ниско калиев прием е точно толкова голям рисков фактор за развиване на високо кръвно налягане като високо натриев прием.
Според Националното проучване за изследване на здравето и храненето, по-малко от 2 процента от американските възрастни отговарят на дневната препоръка за калий от 4 700 милиграма.
Също така имайте предвид, че високият прием на калий се свързва с 20% понижен риск от смърт от всички причини.LDL) в проучвания при животни.
Кверцетин може да има допълнителен бонус от противоракови ефекти; Все пак са необходими повече изследвания с помощта на хора преди тези резултати да бъдат потвърдени.
Високото съдържание на полифенол в ягоди може също така да намали риска от сърдечно-съдово заболяване, като предотвратява натрупването на тромбоцити и намалява кръвното налягане чрез противовъзпалителни механизми.
Други проучвания показват, че яденето на ягоди помага за понижаване нивата на хомоцистеина, аминокиселина в кръвта, свързана с увреждането на вътрешната обвивка на артериите.
Влакно и калий в ягоди поддържат здравето на сърцето. В едно проучване участниците, които консумират 4,069 милиграма калий на ден, имат 49% по-нисък риск от смърт от исхемична болест на сърцето в сравнение с тези, които консумират по-малко калий (около 1,000 милиграма на ден).чен удар с 32% при жени на средна и младост.
Жените, които консумират най-малко три порции ягоди или боровинки на седмица, се справят най-добре според водещия изследовател Анан Касиди, доктор по физика, диетолог в медицинското училище в Норвиш в Обединеното кралство.

2) Ход

Антиоксидантите кверцетин, kaempferol и антоцианини са показали, че намаляват образуването на вредни кръвни съсиреци, свързани с удари. Високият прием на калий е свързан и с намален риск от инсулт .

3) Рак

Както бе споменато по-горе, ягоди съдържат мощни антиоксиданти, които действат срещу свободните радикали, потискат растежа на тумора и намаляват възпалението в организма.

4) Кръвно налягане
Поради високото си съдържание на калий, ягодите се препоръчват на тези с високо кръвно налягане, за да се отстранят последиците от натрий в организма. А ниско калиев прием е точно толкова голям рисков фактор за развиване на високо кръвно налягане като високо натриев прием.

Според Националното проучване за изследване на здравето и храненето, по-малко от 2 процента от американските възрастни отговарят на дневната препоръка за калий от 4 700 милиграма.

Също така имайте предвид, че високият прием на калий се свързва с 20% понижен риск от смърт от всички причини.

5) Запек

Хранене на храни, които са с високо съдържание на вода и влакна, като ягоди, грозде, диня и пъпеш може да ви помогне да поддържате хидратирани и редовни движения на червата.
Влакната са от съществено значение за минимизиране на запека и добавяне на насипно състояние към изпражненията.

6) Алергии и астма

Поради противовъзпалителните ефекти на кверцетин , консумирането на ягоди може да помогне за облекчаване на симптомите на алергии, включително хрема, воднисти очи и коприва; Досега обаче не са провеждани изследвания на хора, за да се докаже тази теория.
Няколко проучвания са показали, че честотата на астма е по-ниска с висок прием на определени хранителни вещества, като витамин С е на върха на списъка.

7) Диабет



Ягодите са ниско съдържание на гликемичен индекс и високо съдържание на фибри, което помага да се регулира кръвната захар и да се поддържа стабилна, като се избягват екстремни високи и ниски стойности.
Ягодите са умен избор за плодовете за диабетици, тъй като имат по-нисък гликемичен индекс (40), отколкото много други плодове.
Изследователите откриха през 2011 г., че яденето на около 37 ягоди на ден може значително да намали усложненията на диабета, като бъбречни заболявания и невропатия.
Изследването показа, че фисенето, флавоноид, съдържащ се в изобилието на ягоди, насърчава оцеляването на неврони, отгледани в култура, и подобрена памет при здрави мишки, както и превенция както на бъбречни, така и на мозъчни усложнения при диабетни мишки.


Публикуване на коментар

 
Copyright © 2017 Топ 10
Distributed By 10-deset. Powered byBlogger